Ποιο παρασκεύασμα θα σας βοηθήσει με τις αρθρώσεις; Τα φάρμακα σε δισκία, τα συμπληρώματα βοτάνων ή η αλοιφή για τα αρθριτικά; Κατάταξη των καλύτερων προϊόντων.

Μεταξύ των ασθενών που πάσχουν από πόνο και εκφυλισμό των αρθρώσεων υπάρχουν τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και όσοι βρίσκονται στην ακμή της νεότητάς τους. Οι φλεγμονές των αρθρώσεων δεν παρακάμπτουν τους νέους σε ηλικία, ιδιαίτερα τους αθλητές ενώ από την άλλη προκαλούν προβλήματα και σε όσους εργάζονται σε δουλειές γραφείου. Υπάρχουν πολλά παρασκευάσματα για τα αρθριτικά, είναι τόσα, όσα και οι ασθενείς και τα προβλήματά τους. Τι είδους θεραπεία θα πρέπει κανείς λοιπόν να επιλέξει;

Αλοιφή για τις αρθρώσεις – τι πρέπει να περιλαμβάνει η σύστασή της;

Η δημοφιλέστερη ομάδα παρασκευασμάτων για αρθρώσεις είναι οι αλοιφές. Διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την σύνθεση και τις ιδιότητες. Για ισχυρό πόνο, που προκαλείται π.χ. από τραυματισμό ή ρευματισμούς, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει κάποια αλοιφή για τις αρθρώσεις με κετοπροφαίνη. Άλλες παυσίπονες αλοιφές για τα αρθριτικά έχουν ελαφρώς ασθενέστερη δράση και μπορούν να ληφθούν χωρίς ιατρική συνταγή. Η σύστασή τους περιλαμβάνει ναπροξένη, ιβουπροφαίνη, σαλικυλικά και δικλοφενάκη.

Τόσο η συνταγογραφημένη αλοιφή για τις αρθρώσεις όσο και εκείνη που λαμβάνεται χωρίς συνταγή ανήκουν στα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Εκτός από αυτές, μπορούμε να αγοράσουμε μία αλοιφή για τις αρθρώσεις με ψυκτική ή θερμαντική δράση. Τέτοια παρασκευάσματα περιέχουν μενθόλη, καμφορά ή καψαϊκίνη.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους αθλητές, μπορούν όμως να ερεθίσουν το δέρμα. Με την σειρά τους, τα άτομα που ενδιαφέρονται για την αναγέννηση των αρθρώσεων θα πρέπει να πάρουν κάποια αλοιφή για αρθρώσεις με κολλαγόνο, γλυκοζαμίνη ή χονδροϊτίνη. Όλες αυτές οι ουσίες έχουν ιδιότητες που ανοικοδομούν και προστατεύουν την δομή των αρθρώσεων. Το θετικό κάθε αλοιφής για τις αρθρώσεις είναι η τοπική της δράση.

Χάπια για τις αρθρώσεις – όταν ο πόνος κερδίζει

Τα παρασκευάσματα με τοπική δράση υπό τη μορφή αλοιφών ή κρεμών χρησιμοποιούνται συνήθως μόνιμα, ειδικά τα μη-συνταγογραφημένα. Μπορούν να ανακουφίσουν από την φλεγμονή ή να δράσουν ανοικοδομητικά. Κάνουμε χρήση χαπιών για τις αρθρώσεις όταν ο πόνος μας δυσκολεύει να λειτουργήσουμε κανονικά.

Στην περίπτωση του εκφυλισμού των αρθρώσεων κάτι τέτοιο δεν είναι δυστυχώς ασυνήθιστο. Τα χάπια για τις αρθρώσεις που είναι άμεσα διαθέσιμα περιλαμβάνουν κυρίως ναπροξένη, δικλοφαινάκη ή ιβουπροφαίνη. Ωστόσο, αξίζει να δοθεί προσοχή στα δισκία για αρθρώσεις με μελοξικάμη, η οποία έχει σχετικά ήπια επίδραση στο πεπτικό σύστημα. Οι ασθενείς επίσης συχνά προτιμούν τα δισκία για τις αρθρώσεις με παρακεταμόλη ή την ασπιρίνη, αλλά αυτό δεν συνιστάται μακροπρόθεσμα. Οπωσδήποτε έιναι καλύτερο η επιλογή των δισκίων για τις αρθρώσεις να συζητείται με τον θεράποντα ιατρό.

Τα καλύτερα βοτανα, χάπια, κρέμες και αλοιφές για πόνο στις αρθρώσεις

Συμπληρώματα για τις αρθρώσεις

Αυτή η ομάδα παρασκευασμάτων έχει κυρίως υποστηρικτική και ανοικοδομική δράση, αν και τα συμπληρώματα για τις αρθρώσεις αμβλύνουν επίσης τις φλεγμονές και μπορούν να μειώσουν τον πόνο. Τα συμπληρώματα για τις αρθρώσεις που λαμβάνονται τακτικά έχουν θετική επίδραση στην κινητικότητα και την ευκαμψία των αρθρώσεων και βοηθούν ταυτόχρονα στην συμπλήρωση των ελαττωμάτων του χόνδρου και του αρθρικού υγρού.

Τις περισσότερες φορές, τα συμπληρώματα για τις αρθρώσεις είναι σε μορφή υδατοδιαλυτής σκόνης. Η σύσταση των συμπληρωμάτων για τις αρθρώσεις περιλαμβάνει το προαναφερθέν κολλαγόνο, την γλυκοζαμίνη, την χονδροϊτίνη, καθώς και το υαλουρονικό οξύ, το κολλαγόνο όμως παίζει σε αυτά τον βασικό ρόλο. Επιπλέον, στα αρθριτικά συμπληρώματα βρίσκουμε και προσθήκες βιταμινών.

Βότανα για τις αρθρώσεις, φυσικά και με ασφάλεια

Ανάμεσα στα κορυφαία βότανα για τις αρθρώσεις, τα συχνότερα επιλεγμένα είναι το σύμφυτο το φαρμακευτικό, το αρπαγόφυτο και το Bischofite. Τα βότανα για τις αρθρώσεις βρίσκονται σε αντίθεση με τα συνθετικά παρασκευάσματα. Είναι σχεδιασμένα για να μας βοηθούν με τον πόνο και την δυσκαμψία με τρόπο φυσικό και μη επεμβατικό. Επιπλέον, τα βότανα για τις αρθρώσεις μπορούν να έχουν θερμαντική, αντιφλεγμονώδη, αναλγητική δράση. Το σύμφυτο συνιστάται για αθλητές με τραυματισμούς και εκφυλισμούς. Η sarsaparilla, με την σειρά της, θα βοηθήσει με τους ρευματισμούς. Μεταξύ των βοτάνων για τις αρθρώσεις συμπεριλαμβάνεται και η αγριοτριανταφυλλιά. Όλα τα βότανα για τις αρθρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπό μορφή αλοιφής ή γέλης ή να εφαρμοστούν με την μορφή εγχύσεων και αφεψημάτων.

Φάρμακα και παρασκευάσματα για τις αρθρώσεις – τι να προσέξουμε;

Όταν επιλέγουμε ένα φάρμακο για τις αρθρώσεις, πρέπει να αναλογιστούμε τι θέλουμε να επιτύχουμε. Δεν επιφέρει κάθε παρασκεύασμα για τις αρθρώσεις αναλγητικό ή αναγεννητικό αποτέλεσμα. Εάν πρέπει να καταπολεμήσουμε τον πόνο, θα επιλέξουμε πιθανώς ένα φάρμακο για τις αρθρώσεις με ισχυρή δράση, το οποίο, ωστόσο, είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθεί σε προσωρινή βάση.

Όταν ο πόνος μας ενοχλεί σε χρόνια βάση, πρέπει να συζητήσουμε την επιλογή του παρασκευάσματος για τις αρθρώσεις με έναν ιατρό. Μια ξεχωριστή περίπτωση είναι οι ρευματικοί πόνοι, στους οποίους τα παρασκευάσματα υπό την μορφή συμπληρώματος δεν λειτουργούν. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί ότι το πρόβλημά μας δεν είναι τόσο εξελιγμένο, οπότε η χρήση ενός συνταγογραφημένου φαρμάκου δεν θα είναι απαραίτητη. Ο γιατρός ή ο φυσιοθεραπευτής σας θα σας συμβουλεύσει σχετικά με το ποιο παρασκεύασμα για τις αρθρώσεις είναι καλύτερα να πάρετε, ώστε να αποφύγετε την εμφάνιση φλεγμονής

Σε μία τέτοια κατάσταση, δρούμε σε πολλές κατευθύνσεις. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα κύριο παρασκεύασμα για τις αρθρώσεις, π.χ. μία αλοιφή με κολλαγόνο, και να την υποστηρίσουμε με βότανα και συμπληρώματα. Πρέπει να θυμόμαστε ωστόσο ότι η λήψη φαρμάκων για τις αρθρώσεις μπορεί να τερματιστεί πιο γρήγορα εάν εφαρμόσουμε σωστή διατροφή και σωματική δραστηριότητα.

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Ολοκλήρωσε ανώτερες σπουδές με πτυχίο στην διατροφολογία και μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχοθεραπεία. Έχει αποκτήσει τις πρακτικές της δεξιότητες ως  διατροφολόγος σε νοσοκομεία και γυμναστήρια των Αθηνών. Αναπτύσσει συνεχώς τις ιατρικές και διατροφικές τις γνώσεις, συμμετέχοντας ενεργά σε διάφορα εργαστήρια, συνέδρια και εκπαιδεύσεις. Στην καθημερινή της εργασία, βοηθά τους άλλους να κατανοήσουν τις διατροφικές τους ανάγκες, να βρουν την εσωτερική τους ισορροπία και να χτίσουν επάνω σε μακροπρόθεσμες αλλαγές που σχετίζονται με την  διατροφή. Συνεργάζεται με ασθενείς με παχυσαρκία και προβλήματα υπερβολικού βάρους, με ασθένειες του πεπτικού συστήματος, με μεταβολικές παθήσεις, με δυσανεξίες και αλλεργίες. Ειδικεύεται επίσης στην προετοιμασία προγραμμάτων διατροφής για αθλητές καθώς και στον συμπληρωματικό σχεδιασμό. 

You may also like

Τα καλύτερα προϊόντα – φάρμακα, δισκία, αλοιφές ή κρέμες για τους κιρσούς δίχως συνταγογράφηση. Δείτε την κατάταξη των αποτελεσματικών προϊόντων

Οι κιρσώδεις φλέβες είναι η επίδραση της εξασθενημένης