Kαλυτερη κρεμα για την ακμή. Αποτελεσματικά χαπια και κρέμες για την ακμή; Λειτουργούν; κατάταξη των προϊόντων

Kαλυτερη κρεμα για την ακμή. Αποτελεσματικά χαπια και κρέμες για την ακμή; Λειτουργούν; κατάταξη των προϊόντων

Η ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολλούς τρόπους. Στην καταπολέμηση των εξανθημάτων βοηθούν οι ειδικές κρέμες, οι αλοιφές και τα χάπια για ακμή, που διατίθενται σε οποιοδήποτε φαρμακείο ή λαμβάνονται απευθείας από τον κατασκευαστή.

Τα συμπληρώματα, οι αλοιφές και οι κρεμεσ που βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής μπορούν να αγοραστούν χωρίς ιατρική συνταγή. Λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαλείφουν τα αίτια των αλλοιώσεων του δέρματος του προσώπου. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα παρασκευάσματα εξίσου αποτελεσματικά. Πριν αγοράσετε το σωστό σκεύασμα, αξίζει να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό. Επίσης, μην ετοιμάζετε τον εαυτό σας για μια πλήρη θεραπεία σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν και, σε ορισμένες περιπτώσεις (εάν οι αλλοιώσεις στο δέρμα δεν είναι πολύ προχωρημένες) κάτι τέτοιο είναι πράγματι δυνατό.

Ένα άρθρο σχετικά με την θεραπεία με χάπια για ακμή που καταπολεμούν το πρόβλημα της ακμής και όλα τα απαραίτητα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την θεραπεία.

συντόμευση του άρθρου

Τα καλύτερα χάπια για την ακμή, δηλαδή ποια; Τι πρέπει να περιέχουν στην σύνθεσή τους;

Τα δισκία για τα σπυράκια δεν αποτελούν ένα φάρμακο sensu stricto – πρόκειται για συμπληρώματα διατροφής. Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και βότανα που έχουν ευεργετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος. Μερικές φορές φέρνουν απτά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της ακμής αλλά, γενικά, τα ίδια τα δισκία δεν αρκούν. Μην ξεχνάτε πώς αναπτύσσεται η ακμή: οι σμηγματογόνοι αδένες σε κάποιους ανθρώπους παράγουν μια πολύ μεγάλη ποσότητα σμήγματος και, κατά την εφηβεία, όταν οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα είναι πολύ ταραχώδεις, αυτοί οι αδένες δουλεύουν εντονότερα.

Τα σπυράκια προκαλούνται από την απόφραξη των σμηγματογόνων αγωγών. Μπορούν να καλύψουν όχι μόνο το πρόσωπο, αλλά και το ντεκολτέ, την πλάτη ή τους ώμους. Εάν το σμήγμα προσβληθεί από βακτήρια, η κατάσταση του δέρματος επιδεινώνεται σημαντικά.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο και να λάβετε τα κατάλληλα φάρμακα. Συνιστάται επίσης η αλλαγή της διατροφής σας. Τα διαφόρων τύπων χάπια για την ακμή που διατίθενται στα φαρμακεία χωρίς συνταγή, στις περισσότερες εκ των περιπτώσεων μπορούν να αποτελέσουν απλά ένα πρόσθετο μέσο. Τα πρώτα αποτελέσματα διαφαίνονται μετά από 2-3 μήνες τακτικής χρήσης.

Δράση. Το πότε τα χάπια για ακμή θα δράσουν είναι απολύτως σχετικό. Μπορεί από το πρώτο δίμηνο να δεις διαφορά και να μην εμφανίζεις κανένα σπυράκι.

Μπορεί μια κρέμα για την ακμή να βοηθήσει; Ποιές αλοιφές προτιμώνται από τους ειδικούς;

Η κρέμα για την ακμή μπορεί να αποτελέσει μία πρόσθετη βοήθεια στα συμπληρώματα διατροφής. Ένα από τα αποτελεσματικότερα παρασκευάσματα αυτού του τύπου είναι η κρέμα από καλέντουλα. Η καλέντουλα είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην ιατρική. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στην αναστροφή των νοσηρών δερματικών αλλοιώσεων. Η κρέμα καλέντουλας έχει κιτρινωπό χρώμα. Είναι απαλή και έτσι μπορείτε να επικαλύψετε με αυτήν όλα τα σημεία του προσώπου. Λειτουργεί αντιαλλεργικά και αντιφλεγμονωδώς, ενυδατώνει το δέρμα και εξαλείφει την ερυθρότητα.

Μια άλλη αλοιφή αποτελεσματική στην καταπολέμηση της ακμής είναι η κρέμα ψευδαργύρου. Δεν κοστίζει πολύ και μπορείτε να την αγοράσετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή. Όταν εφαρμόζεται στο πρόσωπο, τραβά το δέρμα, το ξηραίνει και το προστατεύει από τα βακτηρίδια. Λειτουργεί άμεσα, τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται μετά από μερικές μόνο ημέρες χρήσης. Οφείλει τα θεραπευτικά της αποτελέσματα στο οξείδιο του ψευδαργύρου, το οποίο εμπεριέχεται στην σύνθεσή της – πρόκειται για μια δραστική ουσία η οποία βελτιώνει την εμφάνιση και την κατάσταση του δέρματος

Αποτελεσματτική κρέμα για την ακμή – τι να επιλέξω; η καλυτερη κρεμα για την ακμή

Στην αγορά κυκλοφορεί μία πληθώρα διαφόρων κρεμών, ακριβότερων και φθηνότερων, οι οποίες βοηθούν στην μάχη με τα εξανθήματα. Τι θα πρέπει να προσέχουμε επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο παρασκεύασμα; Η καλυτερη κρεμα για την ακμή θα πρέπει:

  • να σταματά τον πολλαπλασιασμό του βακτηρίου Propionibacterium acnes στο δέρμα
  • να ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και να βελτιώνει την ποιότητά του (το δέρμα είναι τότε λιγότερο λιπαρό)
  • να προκαλεί απολέπιση της κεράτινης στιβάδας
  • να αποφράσσει τους βουλωμένους πόρους
  • να ενυδατώνει το δέρμα και να εξομαλύνει τους ερεθισμούς
  • να αφαιρεί την ερυθρότητα

Γι’ αυτό πριν την αγορά ενός συγκεκριμένου παρασκευάσματος, αξίζει να μάθουμε περισσότερα για την λειτουργία και τις ιδιότητές του.

Τα συμπληρώματα που βοηθούν στην θεραπεία της ακμής είναι συνήθως αποτελεσματικά, με την προϋπόθεση πως στην διάρκεια της θεραπείας θα εφαρμόζεται και η κατάλληλη διατροφή, οι ορθές συνήθειες υγιεινής και θα ακολουθούνται οι προδιαγραφές που έχουν προταθεί από τον δερματολόγο. Η χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων κατά το δοκούν, χωρίς την συμβούλευση κάποιου ειδικού, μπορεί να έχει το αντίθετο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

κρεμεσ για ακμή

Τα καλλυντικά καθαρισμού οπωσδήποτε βοηθούν στην θεραπεία

Κύριο καθήκον αυτών των καλλυντικών είναι ο βαθύς καθαρισμός του δέρματος. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ. Στην περίπτωση λιπαρού και ανάμεικτου δέρματος, το βέλτιστο αποτέλεσμα επιφέρουν τα μυκηλιακά υγρά, τα γαλακτώματα πλύσης καθώς και τα πηκτώματα που δεν περιέχουν οινόπνευμα. Γιατί; Παρά το γεγονός ότι το οινόπνευμα βελτιώνει προσωρινά την εμφάνιση του δέρματος (ξηραίνει τα σπυράκια και τα πυώδη εξανθήματα), τα στεγνώνει όμως τόσο πολύ, ώστε μετά από λίγο καιρό ο οργανισμός αρχίζει να παράγει ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες σμήγματος. Τα καθαριστικά καλλυντικά βοηθούν στην απομάκρυνση του πλεονάζοντος σμήγματος από την επιφάνεια του δέρματος, αποφράσσουν τους μολυσμένους πόρους ενώ επίσης αποκαθιστούν την βακτηριακή ισορροπία.

Ροδόχρους ακμή – ποια καλλυντικά να χρησιμοποιούμε;

Η ροδόχρους ακμή χαρακτηρίζεται από κηλιδοβλατιδώδεις εξανθηματικές και ερυθηματώδεις αλλοιώσεις. Οι εξάρσεις εντοπίζονται συχνότερα στο μέσον του προσώπου (σε σχήμα V) – στη μύτη, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στο μέτωπο. Εν αντιθέσει με την κοινή ακμή, δεν έχουμε εμφάνιση φαγεσωρικής ακμής. Μερικές φορές έχουμε εμφάνιση οιδήματος στο δέρμα, επιπεφυκίτιδας ή κερατίτιδας. Στις γυναίκες, η ασθένεια επιδεινώνεται κατά την εμμηνόπαυση, την εμμηνόρροια, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και της ωορρηξίας. Στους άνδρες, μερικές φορές κάνουν την εμφάνισή τους οι λεγόμενες υπερτροφικές αλλαγές, που αφορούν συχνότερα στην περιοχή της μύτης (το λεγόμενο ρινόφυμα).

Σημαντική στην θεραπεία της ροδόχρου ακμής είναι η σωστή φροντίδα που βασίζεται σε καλλυντικά με ευαίσθητες αλλά αποτελεσματικές φόρμουλες. Ο ασθενής πρέπει να αποφεύγει το καυτό, χλωριωμένο και σκληρό νερό (κατά προτίμηση να χρησιμοποιεί μεταλλικό ή βρασμένο νερό). Θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί σαπούνια και τονωτικά με βάση το οινόπνευμα και να τα αντικαταστήσει με λοσιόν και μυκηλιακά ζελ. Για το στέγνωμα του προσώπου να χρησιμοποιούνται απαλές, μαλακές πετσέτες που δεν θα ερεθίσουν το πρόσωπο. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση χοντρών μέσων peeling και κρεμών με βάση τα AHA (άλφα-υδροξυοξέα).

Ακμώδης επιδερμίδα – πως θα φροντίσουμε την ακμώδη επιδερμίδα

Ο υπερβολικός πολλαπλασιασμός των αναερόβιων βακτηριδίων, π.χ. του Propionibacterium acnes είναι συνήθως ο κύριος υπεύθυνος για τις κηλίδες και τα εξανθήματα στο πρόσωπο. Η ανεύθυνη φροντίδα της επιδερμίδας, όπως αυτή με καλλυντικά που περιέχουν συστατικά όπως το οινόπνευμα, τα οποία ερεθίζουν το δέρμα, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επιδείνωση των ακμωδών αλλοιώσεων.

Για την σωστή φροντίδα της ακμώδους επιδερμίδας, θα πρέπει όχι μόνο να γίνει επιλογή των σωστών φυσικών καλλυντικών, αλλά επίσης να αποκτήσει κανείς γνώση μερικών χρυσών κανόνων και να διατηρήσει την σωστή σειρά χρήσης τους. Η φροντίδα του δέρματος που έχει αυτού του είδους τα προβλήματα αποτελεί ένα είδος τελετουργίας, η οποία πρέπει να μας γίνει καθημερινή συνήθεια. Τα επιμέρους στάδιά της παρουσιάζονται παρακάτω.

  • Καθαρισμός
  • Τόνωση
  • Απολέπιση
  • Ενυδάτωση
  • Φυσικές μάσκες για ακμώδες δέρμα

Η σωστή και αποτελεσματική φροντίδα του ακμώδους δέρματος δεν θα πρέπει να ολοκληρώνεται με την χρήση των κατάλληλων φυσικών καλλυντικών. Η κατάσταση του δέρματος επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, εκ των οποίων όχι όλοι μπορούν όλοι να υποβληθούν στις ευεργετικές επιδράσεις των ουσιών φυσικής φροντίδας. Σε τι ακόμη λοιπόν θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή; Πάνω απ’όλα, στην καθημερινή μας διατροφή. Επειδή αυτό που τρώμε μπορεί με εμφανή τρόπο να ανακλαστεί επί του δέρματός μας.


pl fr it es pt cs de hu sk bg

Εναλλακτικά προϊόντα
κρεμα για κιρσούς: Τα καλύτερα φάρμακα, αλοιφές για κιρσούς. κατάταξη
κρεμα για πονουσ αρθρωσεων: Τα καλύτερα βοτανα, χάπια, αλοιφές - Κατάταξη προϊόντων
κρέμα για ονυχομυκητίαση: Μυκητεσ νυχιων: φαρμακο και αλοιφή για μυκητεσ νυχιων
σερουμ βλεφαριδων: βλεφαριδεσ extension προιοντα ενισχυση βλεφαριδων
βιταμινεσ για μαλλια: Οι καλυτερεσ αποτελεσματικές βιταμίνες για την τριχόπτωση

Πώς γράφουμε κριτικές προϊόντων;

Για να κάνουμε τις κριτικές μας όσο το δυνατόν πιο χρήσιμες, ελέγχουμε πρώτα όλες τις πληροφορίες σχετικά με το αναθεωρημένο προϊόν που παρουσιάζει ο κατασκευαστής. Γνωρίζουμε ότι όλοι διαφημίζουν και προτείνουν τα προϊόντα τους ανεξάρτητα από τις αδυναμίες τους.

Το πιο σημαντικό στάδιο του σχηματισμού αναθεώρησης είναι η δοκιμή. Δοκιμάζουμε κάθε προϊόν για τουλάχιστον 2 μήνες. Αυτή τη στιγμή, το χρησιμοποιούμε ως τακτικοί καταναλωτές για να ελέγξουμε την αποτελεσματικότητά του.
Για να είμαστε έγκυροι, δεν σταματάμε στη δική μας εμπειρία – συλλέγουμε κριτικές από άλλους χρήστες του ίδιου προϊόντος για να μπορέσουμε να μάθουμε διαφορετικές απόψεις. Αυτό θα μας βοηθήσει να καθορίσουμε ποιος ακριβώς θα πρέπει να συστήσει το προϊόν και ποιος δεν χρειάζεται.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ορισμένοι καταναλωτές θα αναζητούν άλλα, παρόμοια προϊόντα από την κατηγορία που τους ε